Günümüzde, birçok firma süreçlerinin dijitalleşmesi ve Endüstri 4.0’a uyumlu hale gelme konusunda teşvik ediliyor. Zira birçok uzmana göre, 2019 sonuna kadar dijitalleşme konusunda cesur hamlelerde bulunmayan işletmeler, rakiplerinin gerisinde kalarak global pazardaki yerlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklar.
2018 Değerlendirmesine Göre Endüstri 4.0
Genel tespitlere göre, kurumlar Endüstri 4.0 çerçevesindeki son teknolojiyi yakalamaları gerekiyor ve bu doğrultuda Endüstri 4.0 yeteneklerine yatırım yapıyorlar ancak çok az kurum işletme değerini artırmak için gereken ölçek ve entegrasyonu tamamlayabiliyor. Kısacası, günümüz Endüstri 4.0 dünyasında, hemen her kurumun “geleceğin akıllı fabrikasını” oluşturmak için çalıştığını ancak buna rağmen çok az kurumun yeteneklerini geliştirmek doğru hamlelerde bulunduğunu söyleyebiliriz
Küçük ölçekli Endüstri 4.0 Projeleri Sona Eriyor!
Bilindiği gibi, küresel bir eğilim olan Endüstri 4.0, otomatik üretimi bir sonraki aşamaya taşımayı ve makinelerin süreçlerden toplanan verilere dayanarak akıllı kararlar almasını sağlamayı yani süreçler akıllı hale getirmeyi hedefliyor. Kısacası Endüstri 4.0 bağlanabilirlikten ibaret. Dolayısıyla, IoT teknolojisi Endüstri 4.0 ve akıllı fabrikaların temelini oluşturur.
Uzmanlar, kesintisizliğin öneminin altını çizerken küçük ölçekli projelerin endüstri 4.0 dünyasında ilerlemek için yeterli olmayacağını belirtiyor:
Performansa odaklan!
Genel tespitlere göre, tüm süreçlerini akıllı hale getirip maksimum verim almak isteyen kurumlar her şeyden evvel kendi performanslarına odaklanmalılar. Her bir şirket kendi amaçları doğrultusunda performanslarını ilerletmeyi hedeflerken, kurumsal stratejilerini endüstri 4.0 ile uyumlu hale getirmeli. Bu süreç ise doğru ölçüm, izleme ve raporlarla desteklenmeli.
Yöneticiler doğru uygulanmış bir endüstri 4.0 stratejisiyle, yapacakları yeni yatırımların performanslarını nasıl etkileyeceklerini değerlendirebilir. Böylece farklı süreçler yaratabilir ve daha akıllı hale gelme sürecindeki şeffaflığı artırarak yeni ürün & hizmetler ortaya koyabilirler.
Proje ölçeklerini büyüt!
Konunun uzmanları, akıllı hale gelme önemli hale gelen performans kavramını ancak cesur hamlelerin besleyebileceğinin altını çiziyor. Bu bağlamda, pilot çalışmaların ve münferit projelerin sürdürülebilir bir performans iyileştirmesi sağlamayacağını önemle vurguluyorlar.. Zira bazı kurumlar değişim için cesur hamleler yapmayı riskli bulsa da pazar hızlı bir şekilde gelişmekte. Dolaysıyla, global pazarda önemli bir oyuncu olabilmek güne ayak uydurmak oldukça önemli. En nihayetinde, kendini günün teknolojisine uyumlu hale gelen şirketler ayakta kalabiliyorlar. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Endüstri 4.0 ile ilgili büyük atılımlar geç kalınmadan kurumlar tarafından benimsenmeli.
Verileri ve etkilerini yönet!
Yukarıda entegrasyonun kritik konumundan bahsettik. İşte bunların temelinde yatan çok daha önemli bir mesele söz konusu, bu da veri yönetimi! Müşteri verilerinin işletme genelinde nasıl değer yarattığının yorumlanmasından tutun kurumun tüm organlarından yığınlar halinde gelen verinin analiz edildiği, gerçek zamanlı olarak paylaşıldığı, sistemin geneline entegre edildiği bir ağ düşünün. İşte bu ağın kesintisiz bir şekilde işlemesi Endüstri 4.0 devriminin temel yapı taşıdır.
Endüstri 4.0 Dünyasında Bulut ile Akıllanan Kurumlar
2020’ye kadar, kendi üretim operasyonlarında güncele ayak uydurmayı hedefleyen kurumlar için büyük ölçekli Endüstri 4.0 atılımları yapmanın zamanına geldiği ortada. Gerçekten de, yarının rekabetçi ortamında kazanan olmak için, stratejiler bugünden belirlenmeli ve alınacak aksiyonlarda daha cesaretli olunmalı. Unutulmamalı ki daha akıllı ürünler ve daha akıllı süreçler için daha güçlü bir entegrasyona ihtiyaç var! Bunun için de kurumların, daha akıllı bir ticari yaklaşımla ilerleyerek BT yatırımlarını güçlendirmeleri gerekli.
Tüm bu BT süreçlerinin kesintiye uğramaksızın profesyonel bir şekilde çalışması, kurumların müşterilerine global standartlarda akıllı bir hizmet sunabilmesi için oldukça kritik bir mesele. Ayrıca unutulmamalı ki akıllı hale gelmenin en önemli kurallarında kesintisizlik, hız ve güvenlik var! İşte tam burada Bulut Bilişim önem kazanıyor. Kaliteli ve kesintisiz bir Bulut Bilişim hizmeti almak, söz konusu şirketlere rekabet avantajı sağlayarak Endüstri 4.0 dünyasında global bir oyuncu olmalarını sağlar.
Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar.
Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.
Kaynak: Endüstri 4.0: Yanılgılar ve Gerçekler, KPMG
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok