Son yıllarda bilgi teknolojileri dünyasının en önemli öğelerinden biri olan sunucular, kullanıcılar için vazgeçilmez bir yere sahiptir. Dijital dünyanın hızla büyüdüğü bu günlerde, kullanılan dijital araçların neredeyse tamamı sunucular desteğiyle kullanılır.
Ayrıca online servisler ve hizmetlerden faydalanmak isteyen kişiler, sunucuya ihtiyaç duyar. Çok çeşitli alanlarda dijital teknolojiden yararlanmanızı sağlayan sunucuların performansı oldukça önemlidir. Sunucu ne kadar kapsamlı ise, alınan hizmet de bir o kadar kaliteli olur.
Kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi için öncelikle ihtiyaçların ve taleplerin belirlenmesi, ardından elde edilen veriler doğrultusunda sunucu seçimi yapılmalıdır. Bu sayede sunucudan maksimum performans elde edilir ve verimli bir çalışma ortamı gerçekleştirilir.
Sunucu Çeşitleri Nelerdir?
Bilgisayar ağlarında kullanıcıların erişebileceği açık kaynakları ve bazı servisleri çalıştıran sunucular, aynı anda çok sayıda farklı kullanıcıya hizmet verir. Kullanıcılardan gelen isteklere yanıt veren ve oldukça geniş depolama alanları sunan bu teknoloji, birçok farklı şekilde sizlere sunulur. Günümüzde en yaygın kullanılan sunucu çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir:
- File Server (Dosya Sunucu)
- Database Server (Veritabanı Sunucu)
- Web Server (Site Yayınlama Sunucusu)
- Proxy Server (Vekil Sunucu)
- DNS Server (DNS Sunucusu)
- SMTP Server (SMTP Sunucusu)
Dosya sunucusunda kullanıcılar bir network üzerinden dosyaları ortak kullanırken, veritabanı sunucusunda ise birbirleriyle ilişkili bilgiler depolanır. Bu sayede ihtiyaç durumunda istenen veriye bu tarz sunucuların yardımıyla erişim sağlanır.
Site yayınlama sunucusu internetteki sitelerin depolanmasını sağlar. Kullanıcılar bu sitelere erişimi sağlamada bu sunuculardan yararlanır. Vekil sunucu, internet erişimi için kullanılan bir ara sunucudur. DNS sunucu alan adı sisteminde yer alan verilere erişimi sağlarken, SMTP sunucusu maillerin geliş gidiş trafiğini kontrol eden sistemdir. Firmalar ihtiyaçlarına göre, bu sunucuları tercih ederek işlemlerinin çok daha hızlı ve pratik olmasını sağlar.
Lokasyonun Sunucu Performansına Etkisi
Başta hosting sunucuları olmak üzere, bütün sunucu çeşitlerinde maksimum verim alınması için lokasyona dikkat edilmelidir. Örneğin; hosting sunucu söz konusu olduğunda, web sitesine erişim sağlandığı zaman kullanıcı ile hosting lokasyonu arasında internet trafiği oluşur. Bu trafikte erişimin kusursuz olması için, bu iki noktanın birbirlerine yakın olması önemlidir. Bu nedenle mümkün olduğunca yakın bir lokasyonda yer alan yerden hosting sunucu hizmeti alınmalıdır.
İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken sağlık hizmetleri için için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok